Veel gestelde vragen

Vraag: Hoeveel appartementen zijn er?

Antwoord: Er zijn zeven appartementenmenten van verschillende grootte. drie met 1 slaapkamer, twee met 2 slaapkames en twee met 3 slaapkamers. We hopen op een mix van singles, duo’s en gezinnen.

Vraag: Moet je lid worden van de Kerk op Zuilen om er te wonen?

Antwoord: Nee. We denken dat de bewoners uit verschillende hoeken komen. En daar waarschijnlijk ook aan verbonden blijven. Het Buurtklooster is zelfstandig maar werkt wel samen met de Kerk op Zuilen.

Vraag: Maar wat gaan jullie precies doen in de buurt?

Antwoord: Bewoners willen een goede buur in in de buurt. Elke volwassene doet minimaal 4 uur vrijwilligerswerk in de buurt. Er is heel veel in Zuilen. En we weten niet wat de talenten zijn van de bewoners. We gaan bij voorkeur aansluiten bij wat is en dat versterken. Als er ergens anders behoefte aan is en het past bij de talenten van de bewoners kan dat ook.

Vraag: Wanneer kan ik er wonen?

Antwoord: Als alles volgens plan gaat is er voorjaar 2021 een opening. Je kunt je aanmelden als belangstellende. De eerste groep bewoners wordt een jaar voor oplevering geselecteerd.

Vraag: Een klooster.. waarom die naam?

Antwoord: Een plek om te wonen, leven, vieren, bidden, werken en meer. Dat doet denken aan een klooster. En er is een kerk in hetzelfde gebouw. En omdat het een speelse naam is. Het woord buurtklooster bestond nog niet. En nee, je hoeft niet seksloos te leven om er te wonen.

Vraag: Gaan jullie ook bier brouwen?

Antwoord: Nee, dat zijn we niet van plan. Dat doen de vrienden van het Kleiklooster in de Bijlmer.  En ja we hebben met huisbrouwerij Kapitale op 300 meter van de kerk een biertje gebrouwen. Buurtkloosterbloesemblond. Daarmee vroegen we aandacht in de buurt voor het Buurtklooster. Een speelse PR actie dus. En we hebben nog wat voorraad.